Ayelet Shaked Recipes on Instagram. Former Justice Minister MK Ayelet Shaked from the right-wing party uploads particularly equal recipes (spelled challah, turmeric chickens, apple crumple and more) to her Instagram page. Get the five equal recipes of the politician who won the title of the most beautiful celeb politician in Israel.

Ayelet Shaked Apple Crumple Recipe

 

View this post on Instagram

Yesterday we celebrated Ofir's birthday so first of all congratulations to my dear husband!

The best way to make him happy is of course through the stomach. Shira and I made him the perfect apple crumble he loves. What he does not know is that it took us exactly 5 minutes on the clock (as I like?)!

Taste, texture and appearance of a master chef. I make double the amount of the recipe and serve with vanilla ice cream. Get ready for Shabbat afternoon, you will thank me again 🙂 Shabbat Shalom to everyone!

Oak apple crumble with @alon_shabo * ingredients * for a double dish (14-16 cm diameter bowl) * For the apple filling * 2 apples (recommended Granny Smith or Pink Lady) 10 grams sugar (2 teaspoons) 5 grams ground cinnamon (1 teaspoon) * For crumble

* 100 grams cold butter cut into cubes 100 grams sugar (1/2 cup) 95 grams Flour (2/3 cup) 50 g ground almonds (3 heaping tablespoons) *preparation method* * The apple filling * Peel and cut the apple into cubes. Add the sugar and cinnamon and mix well (you can add other spices to taste). Place the apples in an even layer inside the baking dish.

Preheat oven to 170 degrees in turbo program. * Crumble * In a bowl, place all the ingredients and grind them into crumbs. The operation can also be performed in pulses in a food processor or in a mixer with a guitar hook.

Arrange the crumble on the layer of apples. It is important to make sure that the center of the baking pan does not have too thick a layer of crumble (otherwise the crumble will not bake in the center to the end). Bake for 25-40 minutes until the crumble is golden. Cool, sprinkle with powdered sugar and serve. Appetite ???

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

Ayelet Shaked A recipe for chickens with turmeric

 

View this post on Instagram

 

Friday has arrived and there is nothing that Ofir and the kids love more than the chickens with the onion and turmeric
I make for them. Listen to me well, make this recipe and you will thank me.
Caramelize the onion and do not be lazy. It's a delicacy. With rice of course.
Link to the recipe in the story, waiting to hear how it came out. In closure there is a lot of time then no excuses. Simchat Torah Simcha and Shabbat Shalom?? Ayelet

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

Ayelet Shaked Recipes – Spelled Challah

 

View this post on Instagram

 

השבוע חזרתי באיזה ערב הביתה ואופיר אמר לי: ״גידלת ילדים נפלאים, עשית קריירה מפוארת אבל אין ספק שהחלות הן ההישג הגדול ביותר שלך.״ התגלגלנו מצחוק. מצרפת לכם את המתכון, הקרדיט מגיע לאיילת כהנא האחת והיחידה ששלחה לי אותו.

 

הסוד שהופך את החלות לכאלה טעימות הוא זמן האפייה – 20 דק׳ בערך ואז הן יוצאות רכות מבפנים.

מתכון לחלות כוסמין:

 

1 קילו קמח כוסמין מלא או 70% 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים כפית שטוחה של מלח 1/2-3/4 כוס סוכר 2-3 כוסות מים חמימים (אני שמה 2) 1/2 כוס שמן/זית 1 ביצה מערבבים את כל החומרים היבשים ומתחילים להוסיף לסירוגין מים, ביצה טרופה ושמן עד לקבלת בצק גמיש (לא רך מדי ולא קשה מדי) מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כשעה.

קולעים את החלות ומתפיחים עוד רבע שעה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. 180 מעלות עד להשחמה (אני אופה 18 דק׳) לכו לפנק את המשפחה בחלות האלה לשבת, אתם תודו לי?? שבת שלום?? @ayelet_kahana

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

Ayelet Shaked A recipe by Karin Goren for chocolate chip cookies

 

View this post on Instagram

 

Chocolate Chip Cookies Recipe by Karin Goren. A championship came out❗️ Shabbat Shalom.

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

Ayelet Shaked Recipes – Chicken in matzah

 

View this post on Instagram

 

לאור בקשות רבות אני חולקת איתכם שוב את המתכון לעוף במצות משנה שעברה. אין מישהו שעושה את זה ולא מודה לי. כרגיל כמו כל המתכונים שלי זה קל מאד להכנה. אז יאללה לעבודה:

1. לשבור ולהשרות 15 מצות במים רותחים. 2. לטגן בצל קצוץ, 4 גבעולי סלרי קצוצים ולהוסיף 1/2 כוס צנוברים. 3. לערבב עם המצות. 4. למרוח על העוף חצי כוס שמן זית וכף חרדל דיזון, אפשר להוסיף גם סילאן. 5. להניח את העוף על המצות. לצפות בנייר כסף ולאפות שעה.

להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד רבע שעה. בתאבון וחג שמח!

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

איילת שקד
איילת שקד צילום עט תקשורת