אהובה אלפרון, אלמנתו של יעקב אלפרון ז"ל הפכה לכוהנת הגדולה של הבישול לאושיית רשת ולשפית מוערכת. לקראת החגים היא מספקת לגולשי חדשות סלבס מתכון חג מנצח לשוק טלה חגיגי.

אהובה אלפרון (לשעבר אהובה אמסלם) לא רק הספיקה השנה לחתן את בתה השחקנית ובוגרת  לי שטרסברג בניו יורק קים אלפרון עם בחיר ליבה משה מקלר. השניים התחתנו בינואר השנה באולמי אלכסנדר וסיפקו מעט נחת לאמא הגאה. אלפרון מעבירה הרצאות על סיפור חייה וגם מקדמת קריירה משמעותית משלה בתחום הבישול והקולינריה. השף אהובה היא אלמנתו של יעקב אלפרון ז"ל שנחשב לראש משפחת פשע ונרצח ממטען חבלה שהוצמד למכוניתו בשנת 2008 בדרך נמיר בתל אביב והותיר את אלמנתו עם שבעה ילדים שחלקם קטנים. אלפרון המתגוררת ברעננה מנהלת חשבונות חזקים ברשתות החברתיות והפכה לאושיית רשת עם כמעט 100,000 עוקבים בפייסבוק, 3500 מנוים בערוץ היו טיוב שלה ו36000 עוקבים בערוץ האינסטגרם שלה אליו היא מעלה מתכונים שווים במיוחד.

בראיון לנעמה קסרי וליהיא גרינר כוכבות הישרדות לפני כשנה סיפרה אלפרון כי היא החלה לפעול ברשתות החברתיות מתוך רצון להפיג את הבדידות וכי הבת שלה היא זו שהציעה לה לפתוח חשבונות ברשתות החברתיות ומאז היא לא הביטה לאחור והתגובות ריגשו אותה.לגבי זוגיות חדשה סיפרה אלפרון כי:"היו לה שתי ניסיונות שלא צלחו לזוגיות וכי היא שלמה עם האהבה שהיא מקבלת מהילדים מהמשפחה ומהרשתות החברתיות"

אהובה אלפרון
מתכון אהובה אלפרון- שוק טלה חגיגי צילום יחצ קוקי

בפתחם של החגים אנו רוצים להעשיר את ארוחת החג עם מתכון מנצח, שכל הסועדים לא ישכחו. אז לחגים הישראליים אהובה אלפרון מנדבת את המתכון המנצח שלה לארוחות החג – שוק טלה חגיגי, באדיבות המותג קוקי:

מצרכים:

שוק וצלעות של טלה

חופן שיני שום קלוף ושלם

פלפל שחור גרוס

כף מחוקה מלח

חופן ירק פיטרזליה כוסברה בצל ירוק מעט סלרי

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

לחרוץ עם סכין חיתוך פנים לשוק ולטמון פנימה שום בכל מקום אפשרי על פני בשר השוק וגם הצלעות.

לערבב בקערה שמן מלח פלפל שחור לעסות השוק.

לגרוס את כל הירק יחדיו לצפות את השוק מכל הכיוונים.

לחתוך תפוחי אדמה או בטטה לעיגולים בינוניים בכל התבנית.

להניח את השוק וחלקיו מעל לסגור הכל עם נייר אפייה אלומיניום של קוקי.

לאפות לילה שלם בתנור בחום של 120 מעלות עד הבוקר.

המתכון באדיבות המותג "קוקי".

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ahuva Alpron (@ahuvaalperon) on

 

אלפרון בראיון לנעמה קסרי וליהיא גרינר

 

 

המתכון של אהובה אלפרון לדג מרוקאי