בכל הקשור לפירות ולאכול בכלל נראה כי מרבית בני האדם שמים דגש על אוכל "טרי" עד כמה שניתן, בין אם מדובר בסוגים שונים של אוכל מבושל ואפילו אם מדובר בפירות וירקות למאכל. הגישה הרווחת ואפילו המוצדקת במרבית המקרים היא, שככל שהאוכל מאבד מזמן הטריות שלו, משמע מהרגע שהינו מוכן למאכל הוא יהיה אפקטיבי פחות הן מבחינת ערכים תזונתיים והן מבחינת הטעמים ואפילו הנראות והצבע. עם זאת בשנים האחרונות נראה כי הגישה שאמנם נכונה במרבית המקרים, מפספסת את הפירות הקפואים.אלו מתגלים ביכולות שימור הפרי הטעם והריח, אך יחד עם זאת מתגלים עוד יתרונות חדשים ששווה להכיר.
יתרון ראשון-שימוש לאורך זמן
כל אישה ואישה שקנו פירות וירקות בכדי לאכול בבית יודעים כי מרגע הקנייה החל הטיימר לתקתק, אמנם אנו לא מרגישים את הטיימר הזה עומד מעל הראש שלנו או מעל לפרי, אבל בכל הצצה אל אשכול הבננות שקנינו או אל חבילת התותים, נוכל לראות את נבילתו של פרי כזה או אחר. מצב שכזה מגביל את זמן השימוש בפרי, כך שמרבית המקרים פירות יכולים להחזיק לכל היותר לתקופה של שבוע ימים, ובימים האחרונים ייתכן ולא ניתן יהיה להשתמש במרבית הפרי. אך בכדי להתגבר על הטיימר המתקתק, ניתן להשתמש היום בפירות קפואים, שלא רק טעימים כמו הפירות "הרגילים" אלא אף מחזיקים להרבה יותר זמן ומאפשרים לנו להנות מכל טעמיו של הפרי גם חודש ימים מיום הקנייה.
בריאות וזמינות
פירות קפואים אכן עונים על הרצון "להתל" בזמן ולהצליח להשתמש בפירות מעבר לזמן המוקצב להם מהרגע שנקטפו, ולצד זאת זמינות של אותם פירות הולכת וגדלה כך שפירות כמו מנגו, קיווי ואפילו דובדבנים הפכו להיות דבר שבשגרה במחלקת הפירות הקפואים ואין צורך להמתין עד לעונה המתחדשת של כל פרי.
ואם בעבר הלא רחוק נהוג היה לחשוב כי פירות קפואים אינם מכילים את אותם ערכים כמו של פירות טריים, ממחקרים אחרונים עולה כי הפירות הקפואים מצליחים לשמר את הערכים התזונתיים שלהם ואף להעלות אותם בזמן שהם נשמרים בהקפאה.