איילת שקד

איילת שקד מתכונים:קראמבל תפוחים וחלות כוסמין

איילת שקד מתכונים באינסטגרם. שרת המשפטים לשעבר ח"כ איילת שקד ממפלגת ימינה מעלה מתכונים שווים במיוחד (חלות כוסמין, פרגיות כורכום, קראמפל תפוחים ועוד)  לעמוד האינסטגרם שלה. קבלו את חמשת המתכונים השווים של הפוליטיקאית שזכתה לתואר הפוליטיקאית סלבס היפה בישראל.

איילת שקד מתכון קראמפל תפוחים

 

View this post on Instagram

 

אתמול חגגנו לאופיר יום הולדת אז קודם כל מזל טוב לבעלי היקר! הדרך הכי טובה לשמח אותו היא כמובן דרך הבטן. שירה ואני הכנו לו את הקראמבל תפוחים המושלם שהוא אוהב. מה שהוא לא יודע זה שזה לקח לנו בדיוק 5 דק׳ על השעון (כמו שאני אוהבת😉)! טעם, מרקם ומראה של מאסטר שף. אני עושה כמות כפולה מהמתכון ומגישה עם גלידת וניל. תכינו לשבת אחה״צ, אתם תודו לי שוב 🙂 שבת שלום לכולם!

קראמבל תפוחים של אלון שבו @alon_shabo *רכיבים* עבור מנה זוגית (קערה בקוטר 14-16 ס״מ)

*למלית התפוחים* 2 תפוחים (מומלץ מסוג גראני סמית או פינק ליידי) 10 גרם סוכר (2 כפיות) 5 גרם קינמון טחון (1 כפית) *לקראמבל* 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 100 גרם סוכר (1/2 כוס) 95 גרם קמח (2/3 כוס) 50 גרם שקדים טחונים (3 כפות גדושות)

*אופן הכנה*

*מלית התפוחים* קולפים וחותכים את התפוח לקוביות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם).

מציבים את התפוחים בשכבה אחידה בתוך כלי האפייה. מחממים תנור -170 מעלות בתכנית טורבו. *קראמבל* בקערה מציבים את כל המרכיבים וממוללים אותם לפירורים. ניתן לבצע את הפעולה גם בפולסים במעבד מזון או בערבול במיקסר עם וו גיטרה.

מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. חשוב להקפיד שבמרכז כלי האפייה לא תהיה שכבה עבה מדי של קראמבל (אחרת הקראמבל לא יאפה במרכז עד הסוף). אופים במשך 25-40 דקות ועד להזהבה של הקראמבל. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. בתיאבון 🍏🍨🍎

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

איילת שקד מתכון לפרגיות עם כורכום


איילת שקד מתכונים – חלות כוסמין של העיתונאית איילת כהנא

 

View this post on Instagram

 

השבוע חזרתי באיזה ערב הביתה ואופיר אמר לי: ״גידלת ילדים נפלאים, עשית קריירה מפוארת אבל אין ספק שהחלות הן ההישג הגדול ביותר שלך.״ התגלגלנו מצחוק. מצרפת לכם את המתכון, הקרדיט מגיע לאיילת כהנא האחת והיחידה ששלחה לי אותו.

הסוד שהופך את החלות לכאלה טעימות הוא זמן האפייה – 20 דק׳ בערך ואז הן יוצאות רכות מבפנים.

מתכון לחלות כוסמין:

1 קילו קמח כוסמין מלא או 70% 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים כפית שטוחה של מלח 1/2-3/4 כוס סוכר 2-3 כוסות מים חמימים (אני שמה 2) 1/2 כוס שמן/זית 1 ביצה מערבבים את כל החומרים היבשים ומתחילים להוסיף לסירוגין מים, ביצה טרופה ושמן עד לקבלת בצק גמיש (לא רך מדי ולא קשה מדי) מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כשעה.

קולעים את החלות ומתפיחים עוד רבע שעה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. 180 מעלות עד להשחמה (אני אופה 18 דק׳) לכו לפנק את המשפחה בחלות האלה לשבת, אתם תודו לי🙌🏼 שבת שלום🇮🇱 @ayelet_kahana

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

איילת שקד מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד צ'יפס

 

View this post on Instagram

 

עוגיות שוקולד צ’יפס מתכון של קרין גורן. יצא אליפות❗️ שבת שלום.

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

איילת שקד מתכונים- עוף במצות

 

View this post on Instagram

 

לאור בקשות רבות אני חולקת איתכם שוב את המתכון לעוף במצות משנה שעברה. אין מישהו שעושה את זה ולא מודה לי. כרגיל כמו כל המתכונים שלי זה קל מאד להכנה. אז יאללה לעבודה:

1. לשבור ולהשרות 15 מצות במים רותחים. 2. לטגן בצל קצוץ, 4 גבעולי סלרי קצוצים ולהוסיף 1/2 כוס צנוברים. 3. לערבב עם המצות. 4. למרוח על העוף חצי כוס שמן זית וכף חרדל דיזון, אפשר להוסיף גם סילאן. 5. להניח את העוף על המצות. לצפות בנייר כסף ולאפות שעה.

להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד רבע שעה. בתאבון וחג שמח!

A post shared by Ayelet Shaked | איילת שקד (@ayelet.shaked) on

 

איילת שקד
איילת שקד צילום עט תקשורת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן